|
|
Lån  


 
Annonce:Berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland og hjemsted for den tyske regering og parlament. Tillige er Berlin en af Tysklands 16 delstater. Delstaten og byen Berlin er helt omgivet af delstaten Brandenburg og ligger ved floden Spree i det østlige Tyskland blot 70 kilometer fra den tysk-polske grænse. Byen havde i december 2007 et indbyggertal på 3.416.255.

Byen har i løbet af sin meget omskiftelige status og tilværelse spillet en stor rolle i mange verdenshistoriske begivenheder og er efter genforeningen igen blevet et af de vigtigste kulturelle og politiske centre i Europa. Udover at være et centralt og vigtigt trafikknudepunkt har byen også utallige verdensberømte kulturelle institutioner samt førsteklasses forskningscentre og universiteter. Byen er et af de mest besøgte turistmål i Europa, og har i de seneste år oplevet en stigende interesse fra især danske turister og lejlighedskøbere.

Berlin har været hovedstad for kurfyrstendømmet Brandenburg, for kongeriget Preussen (1701-1918), for det Tyske kejserrige (1871-1918), for Weimarrepublikken (1919-1933), for Nazi-Tyskland (1933-1945) og for DDR (1949-1990 kun den østlige del). Siden genforeningen den 3. oktober 1990 er Berlin igen hele Tysklands hovedstad, men bybilledet er stadig præget væsentligt af de 45 år, hvor Berlins østlige og vestlige del udviklede sig uafhængigt af hinanden.
Information på sider:

Akvarier - Storbyferie Paris - Forlystelser - Biografer - Museer - Storbyferie London - Flyrejser til Paris - Koncertanmeldelser - Flyrejser til Berlin - Storbyferie Prag - Flyrejser - Bøger - Teater - Storbyferie Rom - Storbyferie Berlin - Gode råd når du går i byen - Flyrejser til Madrid - Filmanmeldelser - Storbyferie Barcelona - Zoo - Storbyferie - Koncerter - Spise ude - Gode råd ved køb af billetter på nettet - Flyrejser Milano - Verdens bedste byer - Rejser & Ferie - Storbyferie Madrid - Turistinformation - Cirkus - Du er her: Byen - Byen -