|
|
Lån  


 
Annonce:London

London er hovedstaden og den største metropolregion i England og Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Som byens kerne beholder City of London stadig omtrent sine middelalderlige grænser; men siden senest 1800-tallet har navnet "London" også refereret til hele den metropolis, der har udviklet sig omkring selve byen. I dag udgør størstedelen af denne konurbation Londons region og Greater London, med sin egen valgte borgmester og byråd.

Som en vigtig bosættelse i mere end to årtusinder går Londons historie tilbage til sin grundlæggelse af romerne. Siden grundlæggelsen har London været center for mange vigtige bevægelser og fænomener gennem historien, såsom den engelske renæssance, den industrielle revolution og nygotiske-arkitektur. I lyset af dette er byen blevet en af de mest populære turistdestinationer i verden, og byen tiltrækker stadigt flere mennesker på grund af sin økonomiske vækst. London har tre verdensarvssteder; disse er Palace of Westminster, Tower of London og den historiske bosættelse Greenwich. Byen er en af verdens ledende kommercielle, finansmæssige og kulturelle centre, og dens indflydelse på politik, uddannelse, underholdning, massemedier, mode og kunst bidrager alle til dens status som en vigtig verdensby.

London har en officiel befolkning på 7.560.000 pr. midt-2007[8] inden for grænserne af Greater London og er en af de største byer i EU, målt på befolkning. Metropolregionen estimeres til at have en befolkning på mellem 12 og 14 millioner. London har en varieret befolkning målt på både folkeslag, kulturer og religioner, og over 300 forskellige sprog tales inde for byens grænser. Byen er desuden en international transporthub med sine fem større lufthavne i området, samt en stor havn. Byen er den største luftfarts-hub i verden, og Heathrow Lufthavn har flere passagerer end nogen anden lufthavn i verden.
Information på sider:

Koncertanmeldelser - Filmanmeldelser - Flyrejser til Berlin - Spise ude - Flyrejser - Gode råd når du går i byen - Gode råd ved køb af billetter på nettet - Akvarier - Storbyferie - Rejser & Ferie - Storbyferie Rom - Storbyferie Paris - Bøger - Koncerter - Forlystelser - Biografer - Flyrejser til Madrid - Storbyferie London - Flyrejser Milano - Storbyferie Barcelona - Turistinformation - Storbyferie Berlin - Verdens bedste byer - Teater - Cirkus - Storbyferie Madrid - Museer - Zoo - Storbyferie Prag - Flyrejser til Paris - Du er her: Byen - Byen -