|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


New York
New York City (officielt The City of New York og også kendt under tilnavnene "the Big Apple", "Gotham" og "byen, som aldrig sover") er den folkerigeste by i USA, beliggende på den sydøstligste spids af staten New York. I mere end et århundrede har den forretningsmæssigt, finansielt og kulturelt været et af verdens førende centre, og dens indflydelse på politik, uddannelse, underholdning, sport, medier, mode og kunst bidrager til dens status som en af verdens mest betydningsfulde byer. Som hjemsted for FN er byen også en diplomatisk hovedby. Byens nuværende borgmester er Michael Bloomberg.

New York består af fem bydele, der hver udgør et amt: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens og Staten Island. Med over 8,3 millioner beboere på et område på 830 km² har New York City den næststørste befolkningstæthed af storbyerne i Nordamerika efter nabobyen Union City, New Jersey.New York med forstæder har en befolkning på 19 millioner (19.490.297), hvilket gør den til et af de største metropolområder i verden. I 2005 blev der talt næsten 170 sprog i byen, mens 36 procent af befolkningen var født i udlandet.

Byen har mange områder og seværdigheder, der er kendt over hele verden. Frihedsgudinden hilste millioner af immigranter velkommen, da de kom til Nordamerika i det sene 19. århundrede og tidlige 20. århundrede. Wall Street i Lower Manhattan har siden 2. verdenskrig været et dominerende finansielt centrum og er hjemsted for New York Stock Exchange (New Yorks børs). Byen er kendt for sin skyline af skyskrabere, blandt andet Empire State Building og de tidligere tvillingetårne World Trade Center.

Byen er stedet, hvor mange amerikanske kulturelle retninger er opstået, blandt andet Harlem Renaissance i litteratur og visuel kunst, abstrakt ekspressionisme i malerkunst og hiphop-kulturen indenfor musik

Kategorier på sider:

Paris Storbyferie Barcelona Koncertanmeldelser Barcelona Flyrejser Cirkus Cape Town Prag London Filmanmeldelser Storbyferie Rejser & Ferie Flyrejser Milano Storbyferie Rom Museer Biografer Edinburgh Storbyferie Madrid Aarhus Storbyferie Berlin Odense København diverse Turistinformation Akvarier Flyrejser til Berlin Koncerter Storbyferie Prag Berlin Spise ude Oslo Rom København Bøger New York Storbyferie Paris Teater Forlystelser Verdens bedste byer Storbyferie London Gode råd når du går i byen Gode råd ved køb af billetter på nettet Venedig San Francisco Zoo Flyrejser til Paris
 
 
 Du er her: Byen - København Byen - - Hvad er Byen en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.